Ruysloos - hoe het begon

Ruysloos is een project ván slechthorenden, vóór slechthorenden. Arjan de Putter is sinds zijn geboorte (ernstig) slechthorend. Hij leerde ermee leven, maar één ding blijft lastig en zelfs ronduit onaangenaam: windruis.

“Buiten sporten en recreëren is bijna onmogelijk. Door windruis kan ik geen gesprek meer voeren, hoor ik ander verkeer niet en krijg ik snel hoofdpijn. Ik besloot -samen met mijn audicien- naar een praktische oplossing te zoek. Het succesvolle resultaat: Ruysloos.”

 

Recreatief wielrennen was zwaar frustrerend

“Ten aanzien van mijn slechte gehoor is ‘Het is wat het is’ altijd mijn instelling geweest. Ik ging gewoon mijn eigen gang, volgde een aantal (reguliere) opleidingen en begon op een gegeven moment aan het werkende leven. Dat ik minder goed hoor is en blijft lastig, maar ik heb geleerd om om de problemen heen te werken. Maar buiten blijft het een ramp als het winderig is. Als ik fiets en een gesprek met mijn vrouw wil voeren, bijvoorbeeld. Of bij het roeien; in de boot hoor ik wél de wind maar niet mijn ploeggenoten. En ik ben gestopt met recreatief wielrennen: ik zat vol in de wind en continu naar windruis luisteren was zwaar frustrerend.”

 

Hoe kunnen we dat oplossen bij hoortoestellen?

“Mijn audiciën dacht en denkt nog steeds actief met me mee. Er zijn softwarematige oplossingen die voor mij persoonlijk onvoldoende goed blijken te werken. Helaas. Ik liep al jaren met deze groeiende frustratie rond. Aangemoedigd door mijn broer en schoonzus besloot ik mijn eigen concept te realiseren. Dat bleek nog niet zo eenvoudig. Maar we hebben uiteindelijk een oplossing bedacht.” 

Welke oplossing? Lees verder in het volgende blog!

Terug naar blog