Ruysloos. Wat is het dan?

Aanvankelijk leek de oplossing een plakstrip met winddempende bekleding. Na testen bleek dat het wél hielp, maar nog onvoldoende. Bovendien gaven mensen uit de testgroep aan dat ze liever niets óp je hoortoestellen wilden plakken. Begrijpelijk.

 

De volgende ontwikkeling: kapjes

Er is lange tijd geëxperimenteerd met kapjes in alle mogelijke vormen en maten. Problemen die hier naar voren kwamen waren: de pasvorm: blijft het onder alle omstandigheden goed zitten? Daarnaast werd het complex door de enorme hoeveelheid verschillende maten van hoortoestellen. Die bovendien elk modeljaar alleen maar toenam.

Wat mensen aansprak was de mogelijkheid om met die kapjes een fashion statement van je hoortoestellen te maken.

Na lang proberen luidde de conclusie: de oplossing met de kapjes is te complex én leverde onvoldoende resultaat op.

 

Bij de pakken neerzitten?

Al het uittesten leidde wél tot een aanscherping van de eisen en wensen. Als hoortoestel drager wil je makkelijk de kapjes op en af zetten. En je wil geen kleine losse oplossingen die je te makkelijk kwijtraakt.

Stug door blijven gaan en met hulp van een handige en slimme vriend werd geëxperimenteerd met een beugel en verschillende materialen. Hoewel we nog steeds niet helemaal tevreden zijn (en dat nooit zullen worden, want het kan altijd beter), waren we blij met het resultaat:

  • ik hoor op de fiets weer verkeer (van achteren) aankomen
  • ik kan weer een gesprek voeren met mijn partner terwijl we fietsen
  • ik kan weer van muziek genieten terwijl ik fiets

Hoewel de windruis nooit 100% van alle gevallen volledig weg te krijgen is en hoewel er bij harde wind toch nog wat ruis ontstaat, zijn de resultaten nu zo goed dat ik een alfa-test wil organiseren.

Wat houdt dat in? Dat lees je in de volgende blog!

Terug naar blog